Ein new Kochbuch/|| Das ist Ein|| gründtliche beschreibung|| wie man recht vnd wol/ nicht allein von vierfüssigen/ heymischen|| vnd wilden Thieren ... allerley Speiß/ als gesotten/ gebraten/ gebacken ... kochen vnd zubereiten solle ...|| Auch ist dar.../ Marx Rumpolt. - [Online-Ausg.]. - Franckfort am Mayn : Rumpolt, 1581
Nim den Biberschwanz / und brüh in auß dem heissen Waaer / so gehet die Haut herab / schab in auß / so wirdt er fein sauber und weiß / oder wirff in auff heisse Kolen / und kehr jn offt umb auff beyden Seit en / so läufft die Haut auff von dem Schwanz / zeuch die Haut ab / und schabs auß laulichten Wasser / so wirt er schön und weiß / haw jn zu Stücken / unnd setz jn zu mit Wasser unnd Essig / saltz jn wol / und laß jn an die statt sieden / thu jn auff ein Bret / und laß jn ein wenig erkalten / thu jn in ein Pfeffer / der fein zugericht ist / laß ein Sudt auffthun / so wirt er gut unnd wolgeschmack / Oder thu jn in ein Mandelgescharb / mach jn weiß und saur eyn mit Limonten.
Digitale Ausgabe der Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel (Seite 220)
Besonders beachtenswert ist der Holzschnitt mit dem fischfressenden Biber auf dieser Seite.